Ferie i Nice i Frankrike

Velger du en feriereise til Nice kan vi garantere deg at du ikke kommer til å angre. Å ta seg en gåtur langs strandpromenaden i Nice, mens man nyter lyden av bølgene som slår mot land er en opplevelse i seg selv. I Nice bor du nær havet, gode restauranter, fjellet og landsbyene i Provence. Det er mye historie rundt Nice og mange gamle bygninger, men man kan også ta turen innom de moderne kjøpesentrene.

En ferie i Nice passer for alle, og det gjenspeiler også hvem som reiser hit. Backpackerturister med sekk på ryggen reiser hit, men også kjendiser fra hele verden velger denne franske byen som sitt feriemål. Nice er den femte største byen i Frankrike, men likevel en av de mest besøkte. Promenade des Anglais er stranden i Nice, som er 5 kilometer lang og kan by på bading og forskjellige vannaktiviteter. Det fine med Nice er at man finner noe man liker uansett. Når det gjelder restauranter, så er ofte de litt mindre restaurantene de koseligste av dem alle. Her setter man lokal mat og kultur i fokus, og du kan teste de lokale rettene som socca (en form for pannekake), salade nicoise (salat fra Nice), samt mye mer!

Leiebil i Nice

Vi anbefaler leiebil om man ferierer i Nice fordi byen er et perfekt utgangspunkt for å utforske den sørlige delen av Frankrike. Vest for Nice ligger St. Tropes og Cannes som er kjent for å tiltrekke seg mange kjendiser. Kjører du nordover kommer du til Alpene, og her er det mye flott natur å se. Hvis du skal leie bil i Nice anbefaler vi deg å benytte noen av de velkjente aktørene. Avis kan være et alternativ hvis du ønsker å leie bil for å ta deg rundt. Fra 250 kroner dagen og oppover får du en relativt ny bil til leie i Nice

Mat og vin i Nice

Matkulturen i Nice kan sies å være en opplevelse i seg selv fordi den er så unik og byr på mye interessant mat og drikke. Langs strandpromenaden i Nice er det ganske dyrt, så det lønner seg å sjekke ut bakgater. Når du har funnet deg en restaurant, så bør du absolutt smake på ekte fransk mat. Og for all del: Ikke glem vin til maten! I Frankrike er man spesialister på vin, og derfor bør du velge en lokal vin når du kjøper dette til maten. Spør gjerne i restauranten om hvilken vin de anbefaler.

Hvordan kommer man seg til Nice?

Det er forholdsvis enkelt å komme seg til Nice fra Norge. Flyplassen i Nice er den tredje største flyplassen i Frankrike, kun slått av de to flyplassene i Paris. Norwegian flyr for eksempel fra Torp flyplass i Sandefjord samt Gardermoen til Nice. SAS har også fly til Nice fra Gardermoen. Fra flyplassen i Nice går det regelmessig busser til sentrum, samt andre områder rundt byen. Skal du videre fra Nice til andre byer i Frankrike, så er tog et godt alternativ.

Museum i Nice

Er du kulturinteressert eller vil lære mer om Nice kan en tur innom et museum være både lærerikt og interessant. Tar du turen innom Musee National Marc Chagall vil du få oppleve kunstverk fra kunstneren Marc Chagall. Han var en svært talentfull kunstner, og det er noe du vil se på utstillingene i Musee National. Et noe mer spesielt museum du kan besøke i Nice er Musee des Arts Asiatiques de Nice. Her får du se interessante bilder av asiatisk kunst og historie. Inngangen på det asiatiske museet er gratis, men ved spesielle anledninger er det en rimelig inngangsbillett.

Ta turen innom fotballstadionet Allianz Riviera

Allianz Riviera  er en moderne fotballstadion hvor fotballklubben OGC Nice holder til. Klubben spiller for tiden i Ligue 1, som er den øverste ligaen i fransk fotball. Kapasiteten på Allianz Riviera er litt over 35 000, og drar du hit når det spilles kamp mot et storlag er du garantert god stemning. Man kommer seg enkelt til Allianz Riviera med buss, og har du interesse for fotball drar du helt klart hit.

Hoteller i Nice

Som i andre storbyer, så er det et stort utvalg av hoteller i Nice i alle prisklasser. Prisene på et hotellrom i Nice starter fra 150-170 kroner natten og kan komme helt opp i 4-5000 per natt. Det lønner seg å bestille i god tid, for da får man den billigste prisen. Vi i feriereise anbefaler å bestille gjennom Hotels.com for å oppnå den beste prisen. Noen hoteller vi kan anbefale i Nice er Villa Estelle, Hotel Marc Hely og La Residence du Moulin. En hotellovernatting på en av disse hotellene betaler du mellom 800 til 1200 kroner.

Fra strandpromenaden i Nice:

Nice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*