Ferie på Gran Canaria

Gran Canaria som ligger utenfor vestkysten av Afrika er et populært feriemål for nordmenn og Skandinaver generelt. Målt etter areal er denne øya den tredje største av Kanariøyene, kun slått av Tenerife og Fuerteventura. Gran Canaria er det mest populære reisemålet for nordmenn på ferie i vinterhalvåret. I Puerto Rico og sør på øya finner du de mest solrike områdene, og det er også her de fleste solhungrige nordmenn reiser.

Det er gode muligheter for shopping på Gran Canaria, med kjøpesentre i alle de større byene. Hovedstaden Las Palmas har et rikt utvalg av butikker, og med kun 7 % moms på Kanariøyene kan man gjøre noen kupp. I tillegg til kjøpesentrene, så arrangeres det ofte markeder rundt om på øya. I Puerto de Mogan er det marked en gang i uka, og her kan man finne alt fra tepper til klær. På markedene er det pruting som gjelder, og du betaler ikke prisen selgeren forlanger første gangen. I Vecindario finner man kjøpesenteret Atlantico som er relativt nytt. Vecindario ligger mellom flyplassen og Bahia Feliz, og kjøpesenteret Atlantico består av nærmere 100 butikker og en rekke barer.

Ønsker du tips til hva du kan gjøre på Gran Canaria, anbefaler vi deg å lese denne artikkelen.

Det er mange feriemål å velge blant på Gran Canaria, og her vil vi presentere noen av de.

Puerto Rico

Om du skal tilbringe en ferie på Gran Canaria, så er Puerto Rico et feriemål som frister mange. På vinterstid er denne byen sør på øya den mest foretrukne ettersom temperaturen ligger over 20 grader i snitt. Med buss fra flyplassen, så tar det ikke mer enn 1 og en halv time med buss. I Puerto Rico kryr det av hoteller og ferieanlegg, alt tilrettelagt for at du skal få den perfekte ferien. Puerto Rico har et lite kjøpesenter med et rikt utvalg av restauranter. En restaurant det ofte er kø utenfor er San Miguel, og her får du et smakfullt måltid til litt over 100 kroner.

Puerto Rico har sin egen strand, som det er fullt mulig å nyte solen på. Fra havnen går det båter til Puerto de Mogan, og ellers går det forskjellige utflukter hvor du kan få oppleve det sjøen har å by på. Puerto Rico ligger i en dal som er kunstig oppbygd, og tilbake til 1960-tallet, så var det så og si ingen turisme hit. Oppe i åsen, så finner du Europasenteret, som er et kjøpesenter med butikker og restauranter. Det er mange hoteller som ligger rundt Europasenteret. Taxi til sentrum av Puerto Rico fra Europasenteret er rimelig, og derfor kan det være et godt alternativ til sentrum av Puerto Rico.

Puerto de Mogan

Denne byen ligger bare en kort båttur unna Puerto Rico, og er kanskje en av de mest koselige byene på Gran Canaria. Puerto de Mogan er for deg som ønsker en avslappende og rolig ferie, uten festbråk og støy. Det som gjør denne lille byen så idyllisk, er kanalene som går igjennom byen, og skaper et inntrykk av noe annet enn Gran Canaria. Mogan skiller seg litt ut fra andre steder på øya, og det er først de seneste årene at det har kommet store hoteller hit.

Noe man ikke kan unngå å oppleve om man er i Puerto de Mogan er markedet. Hver fredag arrangeres markedet hvor du kan gjøre kupp på forskjellige tekstiler og dekorasjoner. Husk at her er det pruting som gjelder! I tillegg til markedet på fredager, så arrangeres det et mindre marked på mandager. På mandagsmarkedet  selges det keramikk, forskjellig kunst og lokal mat.

Las Palmas

Las Palmas er hovedstaden til Gran Canaria, og i tillegg til de gode shoppingmulighetene finner du kanskje øyas fineste strand nettopp her. Hovedstaden har blitt modernisert en god del de siste årene, men heldigvis har ikke dette godt utover den kanariske sjarmen til byen. Stranden i Las Palmas er godt beskyttet mot bølger, ettersom det ligger et rev like utenfor stranden. Hvis du er i Las Palmas kan du ikke unngå å legge et besøk innom gamlebyen Vegueta. Brosteingatene i gamlebyen kan føre deg til steder som Santa Ana-katedralen og Samtidsmuseet.

Utelivet i Las Palmas er noe som bare må oppleves. Det er både morsomt og heftig uteliv i byen, og her finner man garantert en bar som frister. Nattklubbene er kanskje ikke så godt tilrettelagt for turister, men det gjør at du kan treffe ekte spanjoler og ha det gøy sammen med.

Man finner en lang rekke med hoteller i Las Palmas i alle prisklasser. De rimeligste hotellene starter fra 250 kroner natten, mens de dyrere hotellene må ut med over 1000-lappen. Noen hoteller vi kan anbefale i Las Palmas er Hotel Santa Catalina, AC Hotel Gran Canaria og NH Imperial Playa.

Her er stranden Playa de Las Canteras i Las Palmas:

Playa de las Canteras

Bahia Feliz

Hvis du planlegger en ferie på Gran Canaria med barn, så er Bahia Feliz det perfekte sted for familien. Det er ikke uten grunn at Bahia Feliz har blitt kåret til det mest barnevennlige feriestedet i Europa. Ferieanlegget her er spesielt tilrettelagt for familier med barn, og det tilbys ulike aktiviteter hver eneste dag. Alt fra volleyball-turneringer til bordtennisturneringer. Det er også muligheter for aktiviteter utenom hotellet. Det er ikke så altfor langt til Playa del Ingles hvis du ønsker å benytte kjøpesentrene en dag. En annen mulighet er å besøke Gran Karting, som er den største Gokart-banen på Gran Canaria.

I tillegg til feriemålene vi har nevnt i denne artikkelen kan vi nevne Maspalomas, Taurodalen, Playa del Ingles og Arguineguin som steder hvor du kan legge ferien til på Gran Canaria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*