Ferie på Lanzarote – Vulkanøya

Lanzarote er en av de 7 Kanariøyene hvor du kan nyte sol, varme og bading hele året rundt. Vulkanøya Lanzarote ligger nærmest Afrika av alle øyene, bare 125 kilometer unna. I desember og januar ligger temperaturen på Lanzarote mellom 14-22 grader, og temperaturen i vannet er sjeldent under 18 grader. Det kan ofte være vind på Lanzarote, litt avhengig av hvor du er på øya. Lanzarote er øya for deg som søker avslapning og rekreasjon.

Leiebil eller sykkel

Lanzarote er bare 30 kilometer bred og 60 kilometer lang, noe som innebærer at det passer godt å utforske øya med sykkel. Sykler du ned mot Playa Blanca får du en utrolig utsikt ut mot havet. Nord på øya er det fjellområder, så trener du deg opp til etapper med bratte stigninger kan du prøve deg her. Det er muligheter for leiebil over store deler av øya. Prisene er heller ikke så ille, men vi anbefaler deg å leie hos noen av de store selskapene. Avis holder for eksempel til på øya, og disse pleier å ha god kundeservice, samt nyere biler. Det er også mulig å ta buss på øya, selv om det ikke går så ofte. Det er rimelig å ta buss på Lanzarote. Mellom Puerto del Carmen og Arrecife betaler du bare 2 euro.

Shopping på Lanzarote

Det er billig å utføre handel på Lanzarote ettersom momssatsen bare er 7 %. Den beste shoppinggaten på øya finner du i hovedskaden Arrecife og heter Léon y Castillo. Hver søndag finner du et stort marked i Teguise, hvor du kan handle alt fra tekstiler til forskjellig spansk mat.

Nedenfor vil vi presentere noen feriemål du bør vurdere hvis du skal til Lanzarote på en feriereise.

Puerto del Carmen

Hvis man leter etter en plass på Lanzarote med et viss uteliv, så er Puerto del Carmen kanskje noe for deg. Langs stranden i Puerto del Carmen ligger spisestedene og barene på rekke, og det er godt at man har noe å velge mellom spesielt med tanke på restauranter. Byen har et lite kjøpesenter hvor du kan slå deg ned for en kaffekopp, eller ta deg en tur på diskotekene og barene på kveldstid.

Stranden i Puerto de Carmen er noen kilometer lang, har en gyllen gul sand og er barnevennlig siden den er langgrunn. Det er muligheter for å prøve forskjellige vannsportaktiviteter her som surfing og dykking. Hvis du liker litt mer action enn strandliv kan du prøve mountainbike oppe i fjellene. Det er også populært med klatring og ridning. Puerto del Carmen var tidligere en ganske liten landsby, men har nå vokst opp til den største av ferieområdene på Lanzarote. Nede ved havnen finner du fiskerestauranter som er verdt å ta turen innom.

Det er en helt spesiell arkitektur i gamlebyen av Puerto del Carmen som César Manriques står bak. Det er takket være Manriques at det ikke er noen høye bygninger på øya. Målsetningen til César Manriques var at så mye som mulig av arkitekturen skulle beholdes. De fleste husene på Lanzarote er hvite og små av størrelse.

Costa Teguise

Det er mange flotte hoteller i Costa Teguise, og disse ligger på rekke langs strandpromenaden. Det er et utvalg av butikker og restauranter i byen, men ikke like stort utvalg som i Puerto del Carmen. Costa Teguise reiser du til om du vil ha en avslappende ferie og bare nyte stillheten som kan oppleves her. Liker du ikke vind, så er nok ikke Costa Teguise stedet du bør dra på Lanzarote. Det er gode muligheter for brettseiling på grunn av vinden.

Costa Teguise er perfekt for deg som ønsker en ferie med utflukter og golf. Fra denne feriebyen er det bare drøye 2 kilometer til en 18 hulls golfbane. Det er gode bussforbindelser til Arrecife, som er Lanzarote sin største øy, og her du lander når du kommer med flyet. Fra flyplassen til Costa Teguise tar det cirka 20 minutter med buss.

Playa Blanca

Playa Blanca er byen du reiser til om du ønsker en behagelig ferie på stranden, samt nyte den deilige atmosfæren i byen. Playa Blanca eller den hvite stranden var opprinnelig en fiskerlandsby, men til tross for at byen har blitt inntatt av solhungrige turister, har den klart å beholde mye av sjarmen. I Playa Blanca ligger de vakreste strendene på øya, og disse kalles Papegøyestrendene. Det er en kort tur fra Playa Blanca til Papegøyestrendene. Her som på andre steder på øya kan du prøve forskjellige vannsportaktiviteter.

På strandpromenaden i Playa Blanca er det flere forskjellige restauranter, og noen av disse har fersk fisk på menyen. I disse restaurantene får du også servert internasjonale retter samt spansk mat. Paella som er nasjonalretten i Spania kan du for eksempel prøve ut. Etter at du har spist middag kan du ta turen innom Marina Rubicon, som er båthavnen i Playa Blanca. To dager i uken er det marked på Marina Rubicon.

Arrecife 

Arrecife er hovedstaden på Lanzarote, og det er her flyplassen ligger. Du har tilgang til en golfbane med 18 hull i Arrecife, og ellers finner du en rekke kulturelle opplevelser i byen. Slottet San Jose kan for eksempel være et byggverk å se.

Når det blir for varmt tar du turen nedenom Reducto Beach, og kanskje frister det med forskjellige vannsportsaktiviteter. Et kjennetegn som må smakes på i Arrecife er matrettene. Byen er kjent for sin gastronomi og retter som inneholder «mojos» (tradisjonelle sauser) og «papas arrugadas» (kokte poteter)bør prøves ut. Kanariske poteter er velkjent for sin gode smak, og disse smaker helt annerledes enn de norske potetene du mest sannsynlig er vant med fra før av.

Lanzarote har nok å by på, og passer for alle som vil ha en avslappende ferie med rekreasjon og bading på stranden. Det er også muligheter for sykling og golf hvis du vil være litt aktiv under Lanzarote-ferien. Derfor skulle en tro at de fleste ville kunne finne noe de liker på Lanzarote.

Les også: Ferie på Gran Canaria

Nydelige Lanzarote (Foto, Lucnix.be, Creative Common lisens)

Lanzarote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*