Feriereise til Beijing i Kina

Beijing er hovedstaden i folkerepublikken Kina, det er landets politiske, økonomiske, kulturelle, utdanningsmessige og internasjonale handel og kommunikasjonssentrum. Beijing Ligger i Nord-Kina, i nærheten av havnebyen Tianjin og delvis omringet av Hebei-provinsen. Beijing er det viktigste knutepunktet for all handel og ferdsel i Kina, og hvis du skal til Kina er det mest sannsynlig at du må mellomlande i hovedstaden. Beijing, en av de seks eldgamle byene i Kina, har vært hjertet og sjelen av politikk og samfunn i hele sin lange historie, og følgelig er det en enestående rikdom. Det har vært en omfattende utvikling i byen, til å bli en mye mer moderne by enn hva den var før. Nå har det blitt en av de mest populære turistmål i verden, med ca 140 millioner kinesiske turister og 4,4 millioner internasjonale besøkende i året.

Hvis du skal shoppe i Beijing bør du huske på at ved å kle deg pent vil prisen bli mye høyere enn om du kler deg som en fattigere person. For å få lavest mulig pris for varene du skal kjøpe kan det være en god idé  å gå i de strøkene der du ser at det ikke florerer av vestlige turister. Det er vanlig at selgerne starter med en alt for høy pris i forhold til det varen er verdt. Du bør derfor prute mye, og selv om de sier at halv pris er god business for deg, så er ikke det alltid tilfellet. For et par sandaler koster det cirka 10 kroner, for jeans koster det mellom 60-100 kroner for «merkevarer», og mellom 25-30 for kinesiske merker.

Det er mange hoteller å velge mellom om du skal på en feriereise til Kina. Rosedale Hotell & Suites er et flott hotell, som faktisk ikke er så dyrt. En natt for en voksen person koster mellom 300-600 norske kroner alt ettersom hvilken standard du vil ha på hotellrommet. Du trenger ikke bekymre deg for noe på dette hotellet, for de ansatte snakker bra engelsk og yter god service. Hotellet har 17 etasjer, og 362 rom. Et annet hotell jeg kan anbefale er CTS Hotel Beijing. CTS Hotel er et kvalitetshotell som tilbyr svømmebasseng, kinesisk massasje, og skjønnhetssalong. Dette er et hotell som kan anbefales på det sterkeste, og prisen er heller ikke høy. For et dobbeltrom koster det bare 600 kroner per natt.

Hvis du skal på Kinareise til Beijing er Den Forbudte By en plass du  besøke. Den Forbudte By er på hele 720 000 kvadratmeter og det er over 800 bygninger der. Den Forbudte By har blitt restaurert grundig, og den er nå mye bedre å se på enn før. I den Forbudte By er det mange hager som er verdt å se på. Ved nordenden i den Forbudte By finner man det man kaller den keiserlige hage. I den keiserlige hagen er det mange gamle trær, som er flere hundre år gammel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*