Feriereise til kystperlen Molde

Kommunen Molde som ligger i Møre og Romsdal er en by med litt over 25.000 innbyggere. Hvis du skal på en feriereise i 2012 kan Molde være den perfekte feriereisen for deg. Med den vakre Moldefjorden, og en imponerende natur er Molde verdt et besøk. Selv om det er en god del regn i Molde, så er det mye man kan ta seg til med i Molde. Det er flere hoteller i Molde, og det mest kjente er nok Rica Seilet hotell, som ligger like ved Molde Fotballklubb sin stadion. Det er ikke uten grunn at keiser Wilhelm den andre fra Tyskland kalte byen for «Nordens Nice».

Hvis du søker etter overnatting i Molde, er Rica Seilet et hotell som de fleste vil bli imponert av. Rica Seilet er et hotell med 16 etasjer, og har cirka 170 rom. Hotellet ligger så nærme sjøen man kan få det, og fra toppen av Rica Seilet får man en fin utsikt over Moldefjorden. Mange vil nok kalle hotellet en perle på Romsdalsfjorden. Hvis du besøker hotellet, så kan du også vurdere å ta turen innom Bjørnsonhuset som ligger vegg i vegg med Rica Seilet. I Bjørnsonhuset vil du fra tid til annen oppleve noen kulturelle godbiter, som kanskje kan være verdt å få med seg. Moldebadet ligger bare 2 minutter fra hotellet, så her har man muligheten til å ta seg en dukkert hvis sjøvannet ikke frister.

Hvert år arrangeres Molde Jazzfestival. Jazzfestivalen ble etablert i 1961, og har siden den gang blitt arrangert hvert eneste år fram til i dag. Mange kjente artister har opptredd på Molde Jazzfestival, blant annet; Joe Cocker, Leonard Cohen, Bob Dylan og Eric Clapton. Hvis du skal besøke Molde Jazzfestival bør du være tidlig ute med å sikre deg overnattingsplass. Hele byen fylles under Molde Jazzfestival, så det er knapt med overnattingsmuligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*