Opplev vulkanene på Hokkaido-øya i Japan

Hokkaido er en øy i Japan som kan være interessant å utforske hvis du er interessert i vulkaner. Hokkaido er den andre største øya i Japan, og det bor omtrent 6 millioner der. Hvis du liker vulkaner er dette plassen for deg. Øya har hele 15 vulkaner som er aktive den dag i dag. Folk som besøker denne øya gjør det mest på grunn av naturopplevelser, og ikke de kulturelle. De fleste turistene som besøker Hokkaido, kommer for å oppleve de flotte nasjonalparkene, ski eller avslapping på våren. Hokkaido er det perfekte stedet for folk som liker dyr, her finner man mange forskjellige arter du neppe har sett før.

Hvis du skal på en feriereise til Hokkaido-øya er Shikotsu-Toya nasjonalparken et reisemål som må settes opp på listen. Denne nasjonalparken er kjent for sine vulkaner og vakre elver. En aktiv vulkan du kan besøke i Shikotsu-Toya nasjonalparken er Mt. Tarumae-zan vulkanen som er omtrent 1000 meter høy. Mt. Usu er en annen vulkan du kan besøke, som rager 732 meter over havet. Det spesielle med denne vulkanen er at det er en egen taubane tilhørende vulkanen. Mt. Usu vulkanen har ofte utbrudd, og i 1977 ødela vulkanen en drosje og det regnet steiner. Denne vulkanen hadde sist utbrudd i mars 2000, og da ble 17000 mennesker evakuert. Vulkanen bryter ut hvert 30. til 50-ende år. Selv om det sjeldent bryter ut noen år etter et utbrudd, så er det noe som kan skje.

Her er et bilde fra Daisetu vulkanen på Hokkaido-øya:

En noe spesiell festival som arrangeres i byen Sapporo hvert år er den berømte snøfestivalen. Snøfestivalen i Sapporo tiltrekker folk fra hele verden, og det kommer omtrent 2 millioner dit. Det som er spesielt med snøfestivalen er at det lages unike statuer i snø, som du neppe har sett maken til. Hvis du tar en tur til festivalen vil du se flere hundre skulpturer som er laget med en stor nøyaktighet. Denne festivalen er absolutt verdt å få med seg, og er et perfekt reisemål for februar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*