Strandferie til Cape Town i Sør-Afrika

Cape Town er den andre største byen i Sør-Afrika målt etter innbyggertall, og har omlag 3,5 millioner bosatte. Cape Town er  en av hovedstadene i Sør-Afrika, sammen med Pretoria og Bloemfontein. Cape Town er Sør-Afrikas mest foretrukne feriemål. Vintermånedene i Cape Town er forholdsvis kalde, med temperaturer fra 7 til 17 grader celsius. Om sommeren ligger temperaturen på omtrent 20-25 grader, noe som for mange er en helt grei temperatur. Hvis du har besøkt San Francisco i USA, så er det mange likheter mellom klimaet.

Hvis du skal besøke Cape Town i Sør-Afrika, så finner man en rekke strender der. Strendene i Cape Town er av de bedre, og man finner lang sandstrender av ypperste kvalitet, eller mindre strender for den som måtte ønske det. Sun Tan er en forfriskende sandstrand å besøke. På Sun Tan-stranden er det vindbris når du kommer ned til sjøen, og da er det ekstra deilig med et bad.

En annen strand vi i Feriereise anbefaler, er Clifton Beach. Denne stranden består av fire bukter, og man skiller mellom den første, den andre, den tredje og den fjerde stranden. Alle strendene på Clifton Beach er tilgjengelige med trapper som går ned fra veien. Hvis du skal besøke Clifton Beach på sommeren bør du komme tidlig på stranden, for parkeringsmulighetene for bil er begrenset. På Clifton Beach er solstoler og parasoller tilgjengelig for utleie. Vi anbefaler å kjøpe en egen parasoll om du skal være mye på stranden.

Camps Bay er en lang sandstrand som er tilgjengelig direkte fra veien. På denne stranden gjelder det samme som på Clifton Beach, at man bør være tidlig ute på sommeren på grunn av parkeringsbegrensningene. Ved veien bak denne stranden finner man kafeer, restauranter og noen dagligvarebutikker av liten størrelse. Camps Bay er en familievennlig strand, i og med at det er stor plass til ballspill og andre aktiviteter for barn. På Camps Bay er det også daglig utleie av parasoller og solsenger som på Clifton Beach.

Det er mange strender i Cape Town, og selv om vi har valgt ut tre strender, så finnes det mange flere. Hvis du har leid en bil for ferieturen i Cape Town er det mange strender like utenfor Cape Town som absolutt er verdt å ta turen innom. Hvis du er på utkikk etter hvite sandstrender er ihvertfall Cape Town den rette plassen for deg.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*