);

Ferie i Thailand

Det er vanskelig å beskrive med ord hvor bra Thailand er som feriemål. Det finnes sikkert like mange grunner til å besøke Thailand, som det finnes strender i dette landet. Og de er det ikke lite av! Bortgjemte bukter som du kan nyte alene med partneren, hvite korallstrender, laguner og herlig tradisjonsrik mat er noe av det du kan oppleve på en ferie i Thailand. Star Tour har for eksempel turer fra Khao Lak i vest til Samui i nord. Så det er gode muligheter for å reise på ferie til Thailand fra Norge.

Fakta om Thailand

Thailand ligger i sørøst-Asia, og grenser mot land som Malaysia, Kambodsja, Laos og Myanmar. Thailand har omlag 70 millioner innbyggere, og hovedstaden er Bangkok. Med en befolkning på 70 millioner, så gjør det Thailand til verdens 20. største land målt i antall beboere. Man kan dele inn Thailand i fire områder; Malayahalvøya, slettelandskapet midt i landet, Khoratplatået som ligger i øst, og fjellområdene nord i landet.

Klimaet i Thailand er tropisk, og sterkt preget av såkalte monsunvinder. Fra litt ute i mai til september, så kan man oppleve en sørvestlig, regnfull og varm monsun. Dette fører til at fjellområdene man finner i nord er utsatt for regn og tordenvær. Fra november til litt ute i mars er det derimot en mye kjøligere og tørrere monsun som preger Thailand. Sør i Thailand opplever man sjeldent «dårlig vær», da det nesten alltid er varmt og fuktig. Besøker du Thailand om vinteren vil du oppleve at det regner svært lite.

Språket man snakker i Thailand kalles thai, og det er det de aller fleste snakker. Størsteparten av befolkningen i Thailand er buddhister. Akkurat slik som i Norge, så har Thailand en minioritetsbefolkning. Disse kalles for Lao eller Lao Isan. Selv om Lao er en minioritetsgruppe, så blir de sett på som fullferdige thaier. Etter Lao, så er det kineserne som er den største minioritetsgruppen i Thailand. Men også disse er godt integrert i landet. Mange av kineserne som bor i Thailand er selvstendig næringsdrivende, og det sies at 60 % av det private næringslivet i Thailand styres av kinesere.

Det thailandske språk

Språket i Thailand er som tidligere nevnt thai, men som i Norge, så finnes det mange forskjellige dialekter rundt om i Thailand. Thai kommer egentlig av fire forskjellige dialekter, men har også påvirkning fra kinesisk, sanskrit og khmer. Alfabetet i Thailand har 68 tegn, og av disse er 44 konsonanter, 24 vokaler og 4 diakritiske tegn. Det thailandske skriftspråket ble innført i 1283 av kong Ramkhamhaeng, og det er inspirert av indiske skrifter og khmer-skrift.

Religion i Thailand

Det er religionsfrihet i Thailand, men buddhismen er den største religiøse retningen i landet. 95 % av Thailands befolkning er buddhister, og det har vært statsreligion siden 1200-tallet. De fleste av thailendere bekjenner seg til thervadabuddhismen. Astrologi, åndemaneri og overtro er noe man finner på alle samfunnsnivå i Thailand, og det ligger ved siden av troen på Buddha og buddhismen. Det er 94, 6 % buddhister, 4,6 % muslimer, 0,7 % kristne og 0,1 % andre religioner i Thailand.

Reisemål i Thailand

Skal du på en ferie til Thailand, så finnes det uhorvelig mange steder å velge mellom. Kjennetegnet for de fleste reisemålene du kan besøke i Thailand, er at man som oftest finner en pen strand i nærheten. Vakker natur er tilgjengelig fra de fleste populære reisemålene i Thailand, og det er nettopp dette som har gjort det asiatiske landet så populært. Vakker natur, kritthvite strender og en hyggelig befolkning gjør Thailand til det perfekte reisemål.

Phuket 

Phuket er et av de mest besøkte reisemålene i Thailand, og kan vel sies å være overbefolket av turister. Selv om det er mange turister her, så lar ikke nordmenn seg skremme. Stadig flere nordmenn velger å legge feriereisen til nettopp Phuket. Det kjekke med Phuket er at du er bare en kort gåtur unna en strand, nesten uansett hvor du måtte befinne deg. En tur med tuk-tuk er noe som bør oppleves dersom du ferierer i Phuket. Tuk-tuk er noe for seg selv, og det er et kjøretøy som bare må oppleves.

Som nevnt tidligere, så har Phuket mange strender å velge mellom. En av disse er Karon-stranden, som er en av de lengste. Karon-stranden er populær blant barnefamiliene, og det er noe du bør ha i bakhodet når du skal velge strand. Ved Karon-stranden finnes det et rikt utvalg av restauranter, aktiviteter og ikke minst overnattingsmuligheter. Noen hoteller som ligger ved Karon-stranden som vi kan nevne er The Access Pool Resort & Spa, Centara Karon Tropicale Resort, Centara Grand Beach Resort Phuket og Front Village. Alle disse hotellene kan du booke hos Startour, og prisene er ikke så ille om du booker i god tid. Hvis du er på utkikk etter en kafé på denne stranden, så kan vi anbefale Karon Kafé, som ligger på den nordlige delen av stranden.

Hvis du er på utkikk etter en strand i Phuket for snorkling og dykking, så kan vi anbefale Nai Harn-stranden. Denne stranden ligger mellom to fjell, noe som gjør den utsøkt til å foreta dykk eller snorkle litt. Nai Harn-stranden bør du oppleve når det er solnedgang, da får du oppleve noe fantastisk fra den thailandske naturen.

En annen strand som kan anbefales i Phuket er Patong-stranden. Denne stranden er kanskje den mest ukjente i Phuket, men det betyr ikke at den er dårlig fordi. Med hundrevis av restauranter og butikker, tilbud for vannscooterkjøring og bananbåtkjøring, så har du et rikt utvalg av aktiviteter på denne stranden. Om natten er det et yrende natteliv ved Patong-stranden.

Apollo er et av reiseselskapene som selger reiser til Thailand, og det er flyselskapet Thai Airways som flyr flyene for Apollo. Thai Airways er kjent for en svært god service, og ikke minst god komfort. For 2 uker i Thailand med Apollo, så trenger man ikke å bla opp mer enn 8-9000 kroner. Litt avhengig av når på året man bestiller reisen, og hvor lang tid i forveien du bestiller turen.

Pattaya

Pattaya var tidligere en fiskerlandsby, men har nå blitt et yndet feriemål for solglade nordmenn. Det er langt i fra bare nordmenn som ferierer i Pattaya, det er alt fra svensker til tyskere. Det er mellom 105-120 000 fastboende i Pattaya, men i sesongen kan dette tallet stige opp til 500 000.

Når det kommer til strender, så er Pattaya Beach den mest besøkte stranden. Langs stranden finner du ulike restauranter, butikker og nattattraksjoner. En ting som er verdt å huske på om du besøker Pattaya Beach er at du ikke bør legge igjen verdisaker mens du bader. Da er det stor sannsynlighet for at disse er borte når du kommer tilbake.  Hvis du liker litt fred og ro på stranden, så er ikke Pattaya Beach å foretrekke. Her kryr det av folk! Da kan vi heller anbefale å trekke seg litt lengre bort mot Jomtien Beach.

Når det kommer til andre aktiviteter en strandliv, så kan vi anbefale en tur innom Pattaya Elephant Village. Elefantlandsbyen ble åpnet i 1973 og viser en rekke show med elefanter. Hver dag klokken 14:30 arrangeres et elefantshow, som varer i 1 time og 30 minutter. Det er mulig å kombinere dette showet med en times lang tur med elefantene.

Hvis du reiser til Pattaya med barn, så finnes det flere barnevennlige hoteller der. Noen av disse er: Centara Resort Pattaya, Birds & Bees Pattaya og The Pattaya Park Hotel. Husk for all del at barn må oppholde seg minst mulig solen, og med sterk solkrem. Bruk gjerne en solhatt for å beskytte hodet.

Bangkok

Hvis du vil oppleve en skikkelig storby, så er Bangkok definitivt det. Med over 8 millioner innbyggere, så kan vi love deg at det blir kaotisk til tider. Trafikken i Bangkok sine gater er enorm, og blant all trafikken kan du av og til treffe på en elefant. Det gjelder å trå varsomt når man beveger seg i gatene for å unngå å bli påkjørt. Elven Chao Phraya (Mae Nam Chao Phraya) deler byen i to, og man kan benytte en taxibåt for å krysse elven.

I og med at Bangkok er så stort, så er det umulig å rekke over alle attraksjoner på en ferietur. Når du skal utforske byen, så kan det være greit å leie en taxi. Sørg for å velge en taxi med taksametret i orden. Selv om prisene på taxi er lave i Thailand, så finnes det alltid noen luringer der ute. Hvis du er fornøyd med servicen taxisjåføren har utøvd, så gi han gjerne driks.

Er det en attraksjon du bør oppleve når du er i Bangkok, så er det The Grand Palace. Bygget i 1782, og for 150 år hjemmet til Thai-kongen. The Grand Palace består av flere spektakulære bygninger. Det er en ting som er viktig å huske på når du planlegger å besøke denne attraksjonen. Man må ha fine klær for å få adgang til attraksjonen. Menn må bruke lang bukser og skjorter med ermer. Det samme gjelder for kvinner. Grunnen til dette er at The Grand Palace er Thailand mest hellige sted.

Chinatown er området hvor kineserne har slått seg ned i Bangkok. Chinatown er ett av de områdene som ikke har dukket under grunnet urbanisering. Her vil du finne en lang rekke med butikker og markeder. Når man er i Chinatown, så føles det plutselig ikke ut som at man er i Bangkok mer. Det hele har sitt eget preg, og det av kinesisk kultur. Den beste måten å utforske «Kinabyen» på er å finne seg et kart, og jobbe seg igjennom området. Da oppdager man nok litt av hvert, og får en følelse av at man er på en oppdagelsesreise.

Krabi

Krabi kan sies å være en av de mest attraktive turiststedene å besøke sør i Thailand. Byen kan skilte med hvite sandstrender, fascinerende øyer og ikke minst naturens korallrev. Det har bodd folk her lenge har arkeologiske utgravinger vist, i over 25 000 år sies det. Det bor ikke mange i dette området, men turiststrømmen gjør at folketallet økes betraktelig i perioder av året.

Den enkleste måten å komme seg til Krabi på er å fly til Bangkok, for deretter å fly til Phuket. Krabi ligger cirka 180 kilometer fra Phucket. Thai Airways flyr fra Phucket til Krabi og reisetiden er på 30 minutter.

Når man reiser til Krabi, så er strandliv noe man ikke kommer utenom. Strendene her kan sies å være i verdensklasse. En strand vi kan anbefale her er Phra Nang Beach. Her kan man oppleve grotter, bade, spise god mat og ikke minst nyte solen. Vi anbefaler å ta med kameraet på stranden, for her vil du garantert kunne ta noen vakre bilder. Det kan kanskje være litt mange turister på stranden, men den er absolutt noe å oppleve likevel.

En annen strand som kan være verdt båtturen er Koh Poda. Dette er en øy som ligger bare en kort båttur fra Krabi. Den hvite sandstranden på Koh Poda og korallrevet som ligger 20 meter utenfor gjør dette til  et must på Krabi-ferien. Selve øyen er ikke mer enn 1 kilometer i diameter, dekket med palmetrær.

Nydelig bilde fra Krabi:

Krabi

Koh Chang

Koh Chang er den nest største øya i Thailand, kun slått av Phuket. Mange Skandinaviere finner Koh Chang som en interessant øy, og særlig svenskene liker denne øya.  Som i mange andre steder i Thailand, så finner du de hvite langstrekte sandstrendene også her. Koh Chang kan by på regnskog, klipper, fossefall, fine strender, et bemerkelsesverdig dyreliv og mye, mye mer! Planlegger du en tur hit bør du unngå å reise dit mellom juni og september på grunn av monsunsesongen (med mindre du liker regn).

De fleste av strendene på Koh Chang befinner seg på vestsiden av øya. Strendene har bygget opp sitt eget særpreg med shoppingmuligheter og forskjellige aktiviteter. Her finner alle et hotell som passer for seg enten man har et stramt budsjett eller ser etter noe mer luksuriøst.

Det er nok av aktiviteter å bedrive på Koh Chang. Snorkling og dykking anbefales, og da gjerne i et korallrev. Er du mer begeistret for jungellivet, så kan elefantridning være noe for deg. I jungelen kan du se mange ulike dyreslag, som for eksempel aper. Skal du lære deg å kjøre bil, så er ikke Koh Chang det rette stedet. Biler og minibusser kjører med enorme hastigheter, så da er det greiere med en taxi. Turismen i Koh Chang har økt kraftig de siste årene, og dette vil bare fortsette å øke framover. Den thailandske regjeringen har uttalt at Koh Chang «skal bli den neste Phuket», og da bør man regne med vekst.

Når det gjelder strender i Koh Chang, så har du mange å velge mellom. Hat Sai Khao (White Sand Beach) er den lengste, men også den mest befolkede stranden. I høysesongen kan det være vanskelig å finne en ledig sandflekk på denne strande. Derfor kan det være greit med en strand som ikke er så befolket.

En annen strand, som er litt mindre befolket enn Hat Sai Khao er Hat Kai Mook (The Pearl Beach). Her er det gode muligheter for snorkling og bading. Når du blir sulten kan du ta turen innom restauranten Saffron, som ligger like ved sjøen. På denne restauranten finner du deg helt sikkert noe godt å spise.

Kai Bae Beach er stranden for deg som vil ha det fredelig, og unngå de fleste turistene.  4-stjerners hotellet Amari Emerald Cove Resort ligger nord på stranden, og er det mest eksklusive hotellet i nærheten. Kai Bae Beach er en koselig strand, og kan anbefales om du vil unngå alt for mye støy.

Phi Phi Island

Phi Phi Island er mest sannsynlig den vakreste øya i Thailand, også kanskje den mest fotograferte. Fra Phuket kommer man seg raskt til Phi Phi Island om man benytter en speed båt. Øyene ligger bare 50 kilometer unna Phuket, og består av 6 øyer. Det er mange hoteller på disse øyene, og noen av de vi kan nevne er Zeavola Resort, Phi Phi The Beach Resort og PP Charlie Beach Resort.

Når det kommer til aktiviteter man kan fordrive tiden med på disse øyene, så er dykking noe vi kan anbefale. Hin Pae er et dykkeområde som bør sjekkes ut. Hin Pae er et relativt grunt dykkeområde, med bare 10-15 meters dybde. Ønsker du å se hai, så er dette en god plass for det. Selv snorklere har muligheten til å se hai i dette området. Hin Pae-dykkeområdet består av en god del korall, og her kan du se en rekke forskjellige fiskearter.

Hvis vi skal nevne noen strender fra Phi Phi Island, så kan Bamboo Island sin strand anbefales. Den kritthvite stranden går hele veien rundt øya, og består av en god del korall. En annen strand vi kan anbefale er Laem Tong Beach som ligger nord blant Phi Phi-øyene. Ønsker du en avslappende og stille ferie, så er dette stranden for deg. Det er gode muligheter for snorkling på disse strendene, i det klare vannet.

Bilde fra Phi Phi Island:

Phi Phi Island

Har du noen tips til ulike feriemål i Thailand? Kom gjerne med tips i kommentarfeltet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *