);

Ferie på den franske perlen Korsika

Dersom du planlegger en feriereise, så kan Korsika friste med mange vakre strender, grønn natur og høye fjell. Kysten på Korsika består av vakre sandstrender og rosa sandklipper. Et eksotisk reisemål som er noe mer enn en vanlig chartertur.

Korsika er en fransk øy med lang historie, så er du opptatt av kultur kan du finne en rekke gamle bygninger av interesse. De fleste reiser til Korsika for sol og varme, og det er ikke et dumt valg. Her er temperaturene over 30 grader på sommeren, og du kan virkelig nyte en deilig ferie her. Øya ligger nord for den italienske øya Sardinia, og det er fullt mulig å ta båt dit om du planlegger en lengre ferie.

Avstanden mellom de to øyene er ikke stor, og det går ferger mellom flere av byene på øyene. Bonifacio er det sørligste punktet på Korsika, og herfra går det ferge over til Santa Teresa Gallura.

Strender på Korsika

Det er mange vakre strender på Korsika. Vi vil her lage en liste med to av de vakreste strender på den franske øya Korsika.

Plague de Palombaggia

Plague de Palombaggia-stranden ligger 3 kilometer utenfor byen Porto-Vecchio. Dette er trolig en av de vakreste strendene du finner på Korsika. Det er en finkornet sand du finner på denne sandstranden, og omgivelsene rundt er preget av furuskog og klipper.

Creative Common
Creative Common

Ostriconi-stranden

En annen vakker strand på Korsika er Ostriconi-stranden. Denne stranden ligger 20 kilometer øst for L’Île-Rousse i landsbyen Ostriconi. Bildet under fra Plage d’Ostriconi som er strandens opprinnelige navn taler for seg selv!

Ostriconi-stranden på Korsika
Creative Common lisens.

Hvordan kommer man seg til Korsika?

Det har blitt enklere å komme seg til Korsika enn det var for bare noen år tilbake. Nå flyr Norwegian både til Bastia og Ajaccio fra Oslo. Før måtte man mellomlande før man kunne ta seg videre til Korsika eller ta båt fra Nice eller Marseille.

Utforsk Korsika med leiebil

Korsika er en ganske stor øy, og for å få utforske mest mulig av denne øya anbefaler vi at du leier bil. Det tar noen timer å krysse øya, men det kan absolutt være verdt det om du legger inn stopper på de riktige stedene. Starter du ferien din i Ajaccio, så er det et godt utgangspunkt for å ta deg videre på øya. Ajaccio er hovedstaden på øya, og her bør du være noen dager for å se hva byen har å by på.

I Ajaccio finnes det et marked som vi anbefaler at du legger turen innom. Her kan du kjøpe mange interessante gjenstander, både mat og håndfaste ting. Det er lov å prute på markedet, selv om du kanskje synes det er litt flaut. Det finnes en rekke lokale matretter du kan finne på markedet. Vi anbefaler å teste noe av denne maten, og da spesielt den lokale pølsen og osten.

I Ajaccio kan du også stikke en tur innom museet La Mansion Bonaparte. Her kan du blant annet se hvordan Napoleon bodde som barn.

Videre fra Ajaccio kan du kjøre til Calvi som ligger lengre nord på øya. Kjører man i ett, så tar ikke turen fra Ajaccio til Calvi mer enn to timer, men du bør beregne flere stopp slik at turen kanskje tar opp til 4 timer. Det er en fantastisk kjøretur fra Ajaccio til Calvi, og du vil garantert se mye vakker natur på turen. Det er mange flotte hotell å velge mellom i Calvi. Vi kan anbefale disse tre hotellene: Hotel Casa Bianca, Chez Charles og La Signoria.

Er du vin-interessert, så kan det være verdt å avlegge et besøk til Patrimonio. Her er det mange produsenter av vin, og flere av dem tar i mot besøk. Det er ikke så mange hotellet å velge blant i Patrimonio, så det kan være lurt å bo litt utenfor.

Skal du kjøre videre etter Calvi, kan du for eksempel ta turen sørover igjen til Porto-Vecchio. Denne byen var vert for åpningsetappen av Tour de France i 2013. Det er mange gode restauranter i Porto-Vecchio, så her kan du virkelig nyte livet med utsikt over sjøen.

Bildet under viser utsikten over Porto-Vecchio:

Porto-Vecchio
Utsikt over Porto-Vecchio. Creative Common lisens.

Check Also

Shopping i Paris

Om man besøker Paris, så er det få grunner til å unngå shopping dersom man …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *