Shopping i Paris

Om man besøker Paris, så er det få grunner til å unngå shopping dersom man har litt penger til overs. I Paris finner du alle de kjente merkevarene sine egne butikker, som for eksempel Dior, Gucci og Armani. Champs Elysées er ikke gaten å besøke dersom du er ute etter å handle rimelige produkter. Det er nemlig her alle de dyre butikkene ligger, selv om det ligger noen få rimelige butikker her også.

Selv om du finner mange av butikkene i Paris i Norge også, så har man et helt annet utvalg her. Butikkene i Norge kan ikke sammenligne seg opp mot det unike utvalget som tilbys i de ulike butikkjedene i Paris. Handler man for eksempel på H&M i Paris, så finner man mye klær du aldri kommer til å se i Norge. Dette gjør at de fleste finner hva de trenger på en butikkrunde i Paris.

Det er svært mange shoppingområder å velge mellom når man besøker Paris. Hvis du er på en kort visitt i Paris anbefaler vi deg å ta turen innom Marais. I dette shoppingområdet finner du vintage-butikker, merkebutikker som ikke er i den høyeste prisklassen, selvstendige matbutikker og mindre butikker som selger alt fra smykker til interiørartikler.Hvis du klarer å komme deg til metrostasjonen St. Paul, så er du på god vei til Marais mange shoppingmuligheter. Herfra kommer man nesten direkte inn i dette gode shoppingområdet. Når det kommer til vintagebutikker i Marais, så kan vi nevne Yukiko som en god butikk. Yukiko selger forskjellige vintage-plagg og vesker. Denne vintage-butikken fører merker som Hermés, Chanel og Vuitton.

En nisjebutikk vi anbefaler å ta turen innom i Marais-området er Paris’ eldste tebutikk Mariage Frères. Butikken ble åpnet så tidlig som i 1879 og har eksistert siden den gang. Hele butikken er koselig, og man finner et stort utvalg i ulike tesorter. Det er også mulig å sette seg ned og nyte en deilig kopp med smakfull te inne i butikken.

Galeries Lafayette kjøpesenter

Et kjøpesenter vi kan anbefale i Paris er Galeries Lafayette. Dette senteret ligger i det såkalte opera-distriktet , og har 6 etasjer med butikker. Det er ikke så mange butikker på dette kjøpesenteret, men utvalget i de butikkene som er der, er ikke dårlig. Merkevarer innen klær og parfyme finner du mye av her. Du finner også en gourmet-butikk inne på senteret, som går under navnet Lafayette Gourmet.

 Les Quatre Temps kjøpesenter

Vil du ta turen innom et gigantisk kjøpesenter mens du er på en ferie i Paris? Da kan en tur innom Les Quatre Temps eller «4Temps» som det også blir kalt være noe for deg. Det er langt over 200 butikker inne på Les Quatre Temps, og det er virkelig himmelen for de shoppingglade. Det er et rikt utvalg av motebutikker på senteret, både til han og henne. Kjøpesenteret holder åpent alle dager i uken.

Les Quatre Temps ligger lokalisert i La Defense distriktet, som ofte blir omtalt som et finansområde. Restauranter og kinoen er åpen 7 dager i uken.

Her er et utvalg butikker fra Les Quatre Temps:

  • H&M
  • Lancel
  • Desigual
  • Zara
  • FNAC (bøker, elektronikk og musikk)
  • Apple
  • Phone House
  • Espace Photo
  • Etham

Adresse for Les Quatre Temps kjøpesenter: 5 Parvis de la Defense, La Defense (omtrent 20 minutter vest for sentrale Paris med tog).

Les flere ferietips fra Frankrike.

Champs Elysees, en travel handlegate i Paris.

Champs Elysees, en travel handlegate i Paris.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*