Utforsk Zhengzhou i Kina

Hvis du skal på en Kinareise kan Zhengzhou være et interessant feriemål. Zhengzhou er hovedstaden for Henan-provinsen, og har omtrent 8,6 millioner innbyggere. Selv om byen har mye industri er det mange andre ting som er interessant for en turist. Zhengzhou er et svært viktig jernbaneknutepunkt for jernbanen i Kina. Byen har en lang og stolt historie, og har blant annet vært hovedstaden for Shang-dynastiet. Det er funnet rester av bebyggelsen som levde under Shang-dynastiet i den østlige utkanten av byen. Når man ser tilbake på historien til Zhengzhou kan man finne et kloster hvor noen av de kinesiske kampformene ble utformet. Shaolin-klosteret er et slik kloster som du finner i Zhengzhou.

Hvis du er interessert i historiske bygninger er Zhengzhou Gudetempel noe å besøke. Dette er et tempel som ble bygd under Ming-dynastiet for å beskytte byen og folket. Dessverre er ikke templet som det enn gang var, etter utallige naturkatastrofer. Gudetempelet blir i dag brukt til religiøse seremonier, men er også et skussmål for mange turister. Inne i tempelet kan du oppleve en kalligrafi du neppe har sett maken til før. Gudetemplet i Zhengzhou er absolutt noe en bør besøke! Her er et bilde fra tempelet:

Henan Provins Museet er et av Kinas eldste museer, som viser en helt unik arkitektur. I 1999 ble museet gjenåpnet på ny etter en omlegging av strukturen. Henan museet har en størrelse på 100.000 for hele området, og 78. 000 for bygningsmassen. Inne i museet kan du finne gjenstander som viser den tidlige sivilasjonen i Kina. Et must see for de historisk interesserte! Etter at du har vært innom museet kan du ta en tur for å se statuen av Huanghe Mother, som er en praktfull statue. Her ser du hvordan museet ser ut:

Det er nok av aktiviteter man kan foreta når man utforsker Kina, og Zhengzhou!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*