);

Ferie i Algarve

Portugal blir kanskje litt glemt blant nordmenn fordi det er Spania som er favoritten, men det finnes en rekke vakre og behagelige feriemål i dette landet. En ferie i Algarve som ligger sør i Portugal kan by på sol, bading, golf og mye mer. Med over 300 soldager i året, så er Algarvekysten en ferieregion som på alle måter kan utfordre den spanske solkysten.

I Algarve-regionen drives det mye jordbruk og dyrking av mais, druer og appelsiner står sentralt blant bøndene her. Algarve har blitt et populært feriested for turister, og turistnæringen står nå for mye av sysselsettingen i sesongen. Med nærmere 500 000 innbyggere er dette en betydelig region sør i Portugal. I Algarve finner alle seg til rette, enten man reiser på en familieferie eller for å feste sammen med ungdomsgjengen. Algarve-regionen er den tredje rikeste regionen i Portugal, kun slått av Lisboa og Madeira.

Når det kommer til feriemål i Algarve, så finnes du flere byer som er verdt å besøke. Byer som mange turister besøker er Albufeira, Praia da Rocha, Vilamoura, Tavira og Monte Gordo. Nedenfor vil vi skrive litt om de forskjellige byene som vi kan anbefale. Alle av byene har sitt eget særpreg, og det er forskjellige aktiviteter man kan gjøre fra by til by.

Ferie i Albufeira

Albufeira er det desidert største feriemålet i Algarve, og var et av de første turistmålene som ble utbygd i Algarve-regionen. Her er det drøssevis av barer og utesteder, men du finner også mange strender til å slikke sol på. Albufeira sin kystlinje strekker seg over 30 kilometer, og du finner 25 ulike strender å bade på. Noen av strendene vi kan nevne er Praia dos Salgados, Praia do Manuel Lorenco, Praia da Coelha og Praia dos Arrifes.

Reiser du med barn til Albufeira, så kommer du ikke utenom et besøk til Aqualand. Badelandet ligger bare 15 kilometer utenfor byen, og er med på å øke populariteten til dette området blant barnefamilier. Noen påstår at Aqualand har noen av de beste vannskliene i Europa, så det er vel verdt en taxitur på 10 minutter for å komme seg hit. Prøver du de største vannskliene i Aqualand får du garantert et adrenalin-kick du sent vil glemme.

Når det kommer til restauranter i Albufeira, så er det et rikt utvalg av gode restauranter som tilbyr alt fra tradisjonell portugisisk mat til indisk mat. En restaurant som kan være verdt å besøke er Dom Carlos Restaurant, som er best rangert hos Tripadvisor. Det er en fordel å reservere bord på forhånd om du skal på Dom Carlos Restaurant, hvis ikke risikerer du å ikke komme inn. En annen restaurant vi kan anbefale er O’Leme. I tillegg til god mat, så får du også svært god vin på denne restauranten.Det er rimelig mat på O’Leme, og mange skryter av de forskjellige stekene som restauranten serverer.

Ferie i Tavira

Tavira skiller seg ut fra andre byer i Algarve på mange måter. Tidligere var fiske en av de viktigste næringene i byen, men etter at tunfisken forsvant, så forsvant også levebrødet til mange. Mange kunstnere har bosatt seg i byen, som kan virke litt slitt. Tavira har en sterk kultur, og har blant annet over 30 kirker. Hvis du ønsker en rolig og behagelig ferie i Portugal, så er Tavira definitivt en by du bør vurdere.

Tavira har eksistert i lang tid, og det finnes faktisk spor helt tilbake til Bronsealderen. Brosteinsgatene er med på å sette sin helt spesielle sjarm på byen. Planlegger du et stranbesøk i Tavira, så kan Praia da Terra Estreita passe perfekt. Denne stranden er relativt liten, men du kan nyte det varme vannet mens du ser på de vakre blomstene som befinner seg ved stranden. En annen strand du kan besøke er Praia do Barril. Dette er kanskje den roligste stranden på Algarve-kysten, og her kommer du unna de store bølgene du opplever på andre strender. I tillegg til bading er det muligheter for fugletting på Praia do Barril.

Ferie i Vilamoura

Vilamoura er en ferieby som ligger 20 kilometer fra Faro. Reiser du til Algarve for å spille golf, så er Vilamoura definitivt byen du leter etter. Med 6 ulike golfbaner, så er Vilamoura det perfekte feriested for deg som elsker golf. Noen av golfbanene vi kan nevne er Pinhal, Laguna og Millenium.

Vilamoura er en eksklusiv by og det er mange 4 og 5-stjerners hoteller her. På grunn av dette må regne med at hotellprisene er litt høyere enn andre steder i Algarve-regionen. Bestiller du i god tid hos Hotels.com, så kan du likevel komme unna med et hotell til 400-600 kroner per natt. Det dyreste hotellet vi fant i Vilamoura var Marina de Vilamoura Apartment til en prislapp på 8000 kroner for en natt. Her skal du ha rikelig med penger for å bo altså!

Strand i Algarve:

Algarve

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *