);

Ferie i badebyen Kemer

Charterturer har langt i fra gått av moten, og ønsker man å reise på en behagelig badeferie står Kemer i Tyrkia høyt på manges liste. Selve Kemer ble bygget opp for litt over 100 år siden, i 1910 og er dermed en konstruert turistby. Men de som bygde byen for over 100 år siden har virkelig satt preg på byen, og gjort den til et yndet feriemål for både nordmenn og andre solhungrige ferierende.

Ferie i Tyrkia har vært en økende trend de seneste årene. Stadig flere velger landet som ligger både i Asia og Europa når man reiser på ferie.

Kemer er en forholdsvis liten by, men har man først reist hit kan du fort ende opp med å reise hit flere ganger. Det er korte avstander mellom aktiviteter i Kemer, og det er noe å finne på for enhver. Tyrkia er et feriemål som har holdt seg stabilt billig de seneste årene, mens feriemål som Spania har blitt litt dyrere. Prisene i Kemer bærer preg av at det er et turiststed, og av den grunn er prisene her litt høyere enn andre steder i Tyrkia.

Strendene i Kemer kan virkelig få deg til å slappe av under ditt ferieopphold. Det er to strender å velge mellom i Kemer – en sandstrand og en strand med rullestein. Avstanden mellom de to strendene er ikke så stor, som det meste i denne feriebyen. I mellom de to strendene ligger havnen i Kemer, med en rekke båter, yachter, restauranter og barer. Skal du ha god fiskemat, så legger du turen innom en av fiskerestaurantene her.

Sandstranden egner seg svært godt om du reiser med barn til Kemer og Tyrkia. Denne er nemlig langgrunn, og man kan gå langt ut før det når opp til magen. Ved sandstranden i Kemer ligger det lekeplass, badeland, barer og restauranter. Etter noen timer i sola egner det seg godt å ta en matbit på en av restaurantene langs sandstranden.

Kemer strand
Foto: Lars Jossaume

 

Ting å gjøre i Kemer

Det er en rekke utflukter samt ting å gjøre i Kemer for deg som er turist på stedet. Enten du liker fart og spenning i naturen, eller en behagelig båttur, finner du garantert noe å bedrive med under ferien i Kemer. Noen av utfluktene i Kemer er rimeligere enn andre, og krever bare at du har med deg et par joggesko. Kemer har en fantastisk natur, og man behøver derfor ikke å bruke svært mye penger under ferien.

Båttur

Fra havnen i Kemer arrangeres det en rekke utflukter med båt som du kan ta del i. Det er flere ulike selskaper som tilbyr båtturer i byen, men vær oppmerksom på at det alltids vil finnes folk som vil prøve å lure deg. Benytter du et reiseselskap når du drar til Kemer, så vil det fullt ut være mulig å bestille båttur gjennom dem. Noen vil også godta at du kjøper billett nede ved båthavnen.

Besøke historiske Demre

Er du mer interessert i en historisk vri på ferien, så er en tur innom Myria nesten et must. I dag ligger byen Demre der hvor den antikke byen Myra lå. Her kan du få oppleve et gammelt gresk amfiteater som ble bygd opp igjen etter et jordskjelv i 141. Myra var en av de viktigste byene i den lykiske sivilasjonen, og legger du en utflukt hit vil du oppleve ting du sent vil glemme!

Ta en tur til Antalya på badeland

Kunne du tenke deg å ta en tur til Antalya når du er på ferie i Kemer bør du legge et besøk innom Aqualandia. Badelandet i Antalya er nok større enn de fleste badeland du har vært på før, og passer både for barn og voksne. Det arrangeres delfinshow inne på anlegget i løpet av dagen, og i billettprisen er lunsj inkludert. Prisen for voksne ligger på cirka 300 norske kroner, og 200 kroner for barn. Ikke den billigste aktiviteten, men absolutt mye moro for pengene!

Goynuk naturpark

Bildet under sier sitt, og Goynuk naturpark er absolutt verdt et besøk. Selv om man må betale litt for å entre denne flotte naturparken, så er det absolutt verdt pengene. Enten du tar ferden på sykkel eller går, så vil dette være en opplevelse du har med deg videre. Husk mat, drikke og fotoapparat, så er du langt på vei!

Goynuk Canyon Kemer

Hoteller i Kemer

Det finnes et hav av hoteller å velge blant i Kemer, og noen av de er selvfølgelig bedre enn andre. Du finner både femstjerners hoteller i Kemer, men også tostjerners hoteller. Hvor nye hotellene er varierer litt etter hvor du velger å overnatte. De seneste årene har det kommet mange nye hoteller i byen, og disse holder en svært høy standard.

Bestiller du fly og hotell selv, så er Hotels.com et godt valg. Her kan du velge blant et titalls hoteller i Kemer, og i varierende prisklasser. Å bestille via bookingsider som Hotels.com eller Booking.com kan i mange tilfeller spare deg for en slunt med penger sammenlignet med å bestille gjennom en reiseoperatør.

Her er et utvalg hoteller i Kemer:

  • Hotel Berke Ranch. Trestjerners hotell som ligger i nærheten av havnen i Kemer. Bestiller du i god tid er det fullt mulig å få en billig overnatting på dette hotellet. Mellom 400-500 kroner natten er ikke uvanlig om du bestiller i god tid.
  • Novia Lucia Beach. Dersom du er på utkikk etter et hotell med umiddelbar nærhet til stranden, så er Novia Lucia Beach det perfekte hotellet for deg. Prisen gjenspeiler beliggenheten, og du må regne med over 1000 kroner per natt gjennom Hotels.com her. Hotellet ligger litt over 5 kilometer utenfor sentrum av Kemer. Hotellet har en stjernerangering på 5.
  • Minta Apart. Dersom du ikke er for kravstor, så er Minta Apart et hotell du bør vurdere for Kemer-ferien. Hotellet har tre stjerner, og ligger 7 kilometer utenfor sentrum. Hotellet har eget basseng, og ligger i nærheten av stranden i Kemer. Bestiller du i god tid kan du få en pris mellom 300-400 kroner natten på dette hotellet!
  • Euphoria Hotel Tekirova. Luksuriøs ferie i Kemer? Da er Euphoria Hotel Tekirova et hotell som passer godt for deg. Dette femstjerners hotellet ligger litt i utkanten av Kemer, men kan absolutt gi deg alt du måtte ønske under din Tyrkiaferie. Selve hotellet er trolig et av de største i Kemer, med over 500 gjesterom. Du må regne med å betale over 1500 kroner natten, med mindre du inngår en spesiell avtale med hotellet.

Fakta om Kemer:

  • Ligger 40 kilometer vest for Antalya
  • Har litt over 12 000 innbyggere.
  • Består av to strender.
  • Transport tar cirka 1 time fra flyplassen i Antalya, litt avhengig av antall stopp.
  • Er et populært feriemål for nordmenn såvel som tyskere, nederlendere og russere.

Check Also

Fem anbefalte hoteller i sentrum av Istanbul

Tyrkia og Istanbul er et unikt reisemål, og det som en gang var Tyrkias hovedstad …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *