);

Restauranter på Bali

Prøv et lokalt balinesisk ristaffel, øyas beste restaurant eller gå den sunne vei. Vi viser vei til fem fantastiske restauranter på Bali. Denne øya hører til Indonesia, og ligger vest for Sundaøyene. Bali er en av Indonesia sine mange provinser, og hovedstaden på øya er Denpasar. Flere millioner besøker Bali hvert år, og flere nordmenn har fått opp øynene for denne vakre ferieøya.

Her følger en liste med fem fantastiske restauranter på Bali.

Restaurant Mozaic – Gourmet med tropisk twist

Mozaic er antagelig Balis beste restaurant. Den har hyggelige bord i paviljonger i flere nivå. Eier og kjøkkensjef er Chris Salans som har arbeidet med flere restauranter med Michelinstjerner i Europa. Fremragende kjøkken med tropisk twist som også byr på en imponerende vinkjeller. Menyen skifter hyppig. Smak på alt og få en uforglemmelig kveld.
Adresse: Jalan Raya Sangginan, Ubud
Telefon: +362 975 768
Hjemmeside: http://www.mozaic-bali.com/

Bumbu Bali – Klassisk Bali-kjøkken i toppklasse
Fremragende restaurant som er tro mot det balinesiske kjøkkenet og man får øyas største og beste utvalg av lokale retter som serveres med stor finesse. Prøv f.eks. balinesisk ristaffel og nyt den i gårdshagen i elegante omgivelser.
Adresse: Jalan Pratama, Tanjung Benoa
Telefon: + 362 774 502
Hjemmeside: http://www.balifoods.com/

Ibu Oka – Pattegris når det er best

Gjestene står i kø for å spise en porsjon grillstekt pattegris som tilberedes på spyd over bål. Serveringen er enkel og kundene benkes omkring store bord. Grisen er stappet med krydder og kjøttet er mørt og saftig. Nyt et iskaldt Bintang øl til.
Adresse: Jalan Suweta, Ubud
Åpningstider: Bare til lunsj fra kl. 11-16

Restaurant Damai– Dansk toppklasse med utsikt

Det er dekket opp omkring svømmebassenget med utsikt til havet og solnedgangen. Bålet tennes når det blir mørkt og skaper en lun stemning. Skiftende meny og utmerkede viner og er blant øyas beste restauranter.
Adresse: Jalan Damai, Kayuputih, Lovina
Telefon: 0362 41 008
Hjemmeside: http://www.damai.com

Bali Buddha – Sunt og økologisk

Bali Buddha er en av Ubuds ledende helserestauranter med butikk som utelukkende serverer økologiske og vegetariske måltider. I tillegg lager de deilig hjemmelaget is. Restauranten ligger i første etasje med levende lys og butikken ligger i andre etasje.
Bali Buddha
Adresse: Jl. Jembawan 1, Ubud
Telefon: 0361 976 324
Hjemmeside: http://www.balibuddha.com/

Hvis du ikke er så heldig å spise på Bali akkurat nå kan du spise bali-inspirert mat hjemme, se oppskrift på kyllinggryte her.

Bildet under er fra en strand i Nusa Dua på Bali:

Strand Bali

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *