);

Ting å gjøre i Alanya

Festningen i Alanya er åpenbart et landemerke i byen, slik det framstår i utgangspunktet fra hvert punkt. Slottet ble bygd allerede tilbake til det 13. århundre og er bygget på toppen av den bysantinske festningen. Veggene er 6,5 km lang og omfatter 140 tårn, inkludert det berømte Red Tower. Inne i slottet kan man finne en bysantinsk kirke, moské, og mange sisterner og villaer. Fra toppen av slottet  får du den beste utsikten over Alanya, Kleopatrastranden og tyrkisk vann. Virkelig fantastisk!

Det er en fin tur til fots å gå til slottet, men om sommeren kan det bli litt for varmt. Da kan taxi være et godt alternativ, som ikke koster alt for mye. Du bør ta masse vann med deg (helst fra byen byen), ettersom prisene går opp jo høyere du kommer opp i fjellet. På toppen er det ingen toalett, så ta deg en pause før du kommer til toppen. Du kan for eksempel stoppe å ta en matbit før du kommer til toppen av fjellet.

Etter å ha besøkt festningen kan du for eksempel stoppe for en iskrem i den første restauranten i bakken på veien ned. Herfra får du en perfekt utsikt på den andre siden av Alanya med havnen og Red Tower.  The Red Tower regnes for å være et symbol for byen. Hvis du utforsker byen på egenhånd er Red Tower noe du bør besøke. Red Tower er laget av røde murstein.

En annen berømt begivenhet i Alanya er Damlatas grotten. Inngangen til hulen er på bunnen av fjellet, ved siden av veien som går til slottet, i utgangspunktet rett på stranden. Hvis du tror at du har funnet en flukt fra varmen, bare fordi hulen har permanent 22C grader, tro om igjen! Fuktigheten i grotten er på hele 95 %.  Når du er inne i grotten er det som å være i himmelen, spør du meg. I grotten er det deilig å bare sitte ned, og slappe av i 10 minutter. For astmatikere er grotten den perfekte plassen å nyte dagen. Hvis du skal innom Alanya må du besøke Damlatas-grotten, den er herlig!

Check Also

Fem anbefalte hoteller i sentrum av Istanbul

Tyrkia og Istanbul er et unikt reisemål, og det som en gang var Tyrkias hovedstad …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *